Degustace: Přírodní vína
(4. 10. 2022)

Někoho mohou "nálepky" bio, naturál či organic odrazovat. Ale on je to stále častěji spíše předsudek o něčem jiném či divném.

Dělat víno přírodně totiž nemusí nutně znamenat, že v něm musí něco divného plavat nebo že musí chutnat zvláštně. Dělat víno přírodně především znamená chovat se slušně k životnímu prostředí a nepoužívat neuváženě chemické ošetření ať již vinohradu či samotného vína.

Místo: VICOM Wine Shop & Bar - Karlínské náměstí 5, Praha 8
Termín: 4. 10. 2022, 19:00 - 21:00
Vstupné: 550,- Kč

Během naší degustace ochutnáme přírodní vína s nejpřísnějšími certifikacemi i bez nich, vína, u kterých na první pohled či ochutnání člověka ani nenapadne přemýšlet, že je něco jinak; ale i vína, která svou naturální notu rozhodně nezapřou.

Vína pro Vás vybral a večerem Vás provede sommelier Honza Bretl.

Program degustace:

Chardonnay Pet-Nat Vinařství Fučík, Česká republika, Mikulovsko
Grüner Veltliner Kremser Kögl 2020 David Harm, Rakousko, DAC Kremstal
Veltlínské zelené HoFacker 2020 Vinařství Smrčka, Česká republika, Znojemsko
Sauvignon 2021 Vinařství rodiny Špalkovy, Česká republika, VOC Znojmo
Hibernal 2019 Vinné sklepy Kutná hora, Česká republika, Mělnicko
Pecorino Bio 2021 De Angelis, Itálie, DOCG Marche
Riesling Organic 2017 Fred Loimer, Rakousko, DAC Kamptal
Babić 2018 Testament Winery, Chorvatsko, Dalmácie
Trois red cuvée Natura 2016 Dobrá vinice, Česká republika, Znojemsko
Syrah Signos de Origen Organic 2015 Emiliana, Chile, DO Casablanca Valley

Rezervace: https://www.cellarius.cz/degustace/prirodni-vina-706


Poslední novinky a zajímavosti:

| tisk | pdf |

autor: Jan Bretl