Vinárník.cz • Zajímavosti o víně • Poslední uveřejněné články •
Menu

Menu

Zavřít
  • Vinařské aktuality
    • Menu
    • Další články
    • Degustace: Hity roku 2023

      Degustace: Hity roku 2023

    • Degustace: Červená Itálie

      Degustace: Červená Itálie

    • Večer s vinařem: Dobrá vinice

      Večer s vinařem: Dobrá vinice

    • Valtické vinné trhy

      Valtické vinné trhy

  • Reportáže o víně
    • Menu
    • Další články
    • Ernst Loosen - Vinař výrazný, výstřední, skvělý

      Ernst Loosen - Vinař výrazný, výstřední, skvělý

    • Krásná hora - Vinařství jako rodinná živnost

      Krásná hora - Vinařství jako rodinná živnost

    • Weingut Geierslay - 19 generací Rieslingu

      Weingut Geierslay - 19 generací Rieslingu

    • Tátův sad - Cider, který došel tak daleko a je mi tak blízko

      Tátův sad - Cider, který došel tak daleko a je mi tak blízko

  • Vinařský magazín
    • Menu
    • Další články
    • Svatomartinské víno - Povedeně oživená tradice

      Svatomartinské víno - Povedeně oživená tradice

    • Beaujolais Nouveau - Veselá i chytrá tradice

      Beaujolais Nouveau - Veselá i chytrá tradice

    • Láhev nebo Château Petláhev?

      Láhev nebo Château Petláhev?

    • Vánoční svařák - Bez něj to zkrátka nejde

      Vánoční svařák - Bez něj to zkrátka nejde

  • Sommelierské služby
  • Mé oblíbené odrůdy
    • Menu
    • Další články
    • Furmint - Výrazná maďarská individualita

      Furmint - Výrazná maďarská individualita

    • Cabernet Cortis - Červené víno snadno a rychle

      Cabernet Cortis - Červené víno snadno a rychle

    • Teroldego - Nejen základ dobré grappy

      Teroldego - Nejen základ dobré grappy

    • Grenache - Páteř jižní Rhôny

      Grenache - Páteř jižní Rhôny

  • Domácí vinice
    • Menu
    • Další články
    • XIII. Zimní zamyšlení 2018/19

      XIII. Zimní zamyšlení 2018/19

    • XII. Tropický ročník 2018

      XII. Tropický ročník 2018

    • XI. Když se jaro probudí

      XI. Když se jaro probudí

    • X. Zimní řez

      X. Zimní řez

  • Vinařský slovníček
    • Menu
    • Další články
    • Agrafa

      Agrafa

    • Alkohol

      Alkohol

    • Alsasko

      Alsasko

    • Animální projev vína

      Animální projev vína

  • Mapa stránek
    • Mapa stránek
    • Vinárník.cz
      • Reportáže o víně
      • Vinařský magazín
      • Domácí vinice
      • Mé oblíbené odrůdy
      • Vinařské aktuality
    • Přílohy
      • Mapa stránek
      • Vinařský slovníček
      • Vinařský průvodce ČR
      • Přehled článků
      • Aktuality na FB
      • Odkazy
    • Redakce
      • Mapa stránek
      • Kontakty
      • Facebook
      • Instagram
      • Autorská práva
Vinárník.cz - LOGO

Vinařský magazín


Poslední uveřejněné články

Může to působit, jako nějaký nový zvyk, či módní výstřelek, nebo dokonce čistě komerční tah, protože ještě před dvaceti lety o tom skoro nikdo neslyšel. Ale není tomu tak - pití mladého vína, ale i...
Svatomartinské víno - Povedeně oživená tradice
Beaujeu je městečko situované jihozápadně od Mâconu, možná malé rozlohou či počtem obyvatel (má jich kolem 2000), ale z hlediska vinařství je to pomyslné hlavní město nejen regionu Beaujolais, ale i...
Beaujolais Nouveau - Veselá i chytrá tradice
Česká republika se může chlubit různými rekordy, a některé nejsou zrovna lichotivé. Krom toho, že jsme například "best in covid", tak "jsme nejlepší" i v konzumaci tzv. stáčených...
Láhev nebo Château Petláhev?
Může se svařák jmenovat svařák? Co všechno do něj dáváme? Jak vznikla myšlenka zatápět pod vínem? Z jakého vína ho děláme? A dostaneme při každé objednávce svařeného vína skutečně víno?
Vánoční svařák - Bez něj to zkrátka nejde
Známe to všichni a každý rok se to opakuje na plné obrátky. Jakmile v srpnu začínají dozrávat první rané odrůdy, začne...
Burčák - Veselé české bláznění
Na vinařství je krásné, že každý rok začíná prakticky od začátku. A že každý ročník může být zcela odlišný od těch předchozích i budoucích. Zvláště zde uprostřed Evropy, kde se nemůžeme spoléhat na...
Zimní zamyšlení 2018/19
(Víkendové vinařství)
Jeden z produktů, který nás sice nenapadne jako první, když se řekne slovo "víno", ale neodmyslitelně k němu patří, jakožto i ke kvalitní gastronomii. A vyrobit si jej doma není zdaleka...
Vinný ocet - Zvládneme i svůj domácí
Holandská omáčka je jedním z okřídlených slovních spojení a evergreenů světové gastronomie. Nicméně u nás je - aspoň podle...
Víno v kuchyni: Holandská omáčka
V podhůří Krušných hor, v krásné krajině okolo Stráže nad Ohří, vyvěrá ze země nenápadný pramen Krondorfské kyselky. Tato jedinečná minerální voda je známa již od roku 1876, a za tu dobu toho stihla...
Voda Krondorf: Z hlubin až do láhve
Doba koronavirová přinesla do společnosti spoustu změn a novinek, mimo jiné i v oblasti nakupování. Doslova z hodiny na hodinu byly zavřeny restaurace, vinné bary i...
Profesionál vs. Supermarket: Německý Riesling
Možná někoho trochu zmate ten název a není to překlep - bavíme se opravdu o nealko vínu, tedy vínu bez alkoholu. Proč tedy ”dealko”, a ne...
Dealko víno: Výstřelek, nesmysl nebo seriozní disciplína?
Zobrazit vsechny clanky z rubriky Vinařský magazín
Vinařský magazín
zobrazit dalsi

Poslední novinky a zajímavosti:

Město Bernkastel-Kues leží na středním toku řeky Mosely ve spolkové zemi Porýní-Falc, zhruba 50 km od Trevíru. Je proslulé nejen vinařstvím světového významu, ale i lázeňstvím. Významným rodákem je...
Reportáže o víně:
Ernst Loosen - Vinař výrazný, výstřední, skvělý (Bernkastel - Německo / Mosel-Saar-Ruwer)
Může to působit, jako nějaký nový zvyk, či módní výstřelek, nebo dokonce čistě komerční tah, protože ještě před dvaceti lety o tom skoro nikdo neslyšel. Ale není tomu tak - pití mladého vína, ale i...
Vinařský magazín:
Svatomartinské víno - Povedeně oživená tradice
Sommelier Honza Bretl pečlivě prošel poznámky s Vaším hlasováním a vybral pro tento večer sestavu z těch vín, která na našich...
Vinařské aktuality:
Degustace: Hity roku 2023 (10. 1. 2024)
S velikou nadsáznou se o tomto francouzském regionu mluví jako o té nejlepší německé vinařské oblasti. Má to několik důvodů. Tato oblast...
Vinařský slovníček:
Alsasko
| tisk | pdf |

autor: Jan Bretl

Obsah stránek:

Jan Bretl - sommelier

e-mail:

Facebook: www.facebook.com/vinarnik.cz

Instagram: www.instagram.com/vinarnik.cz

Technická realizace:

WebProjekt Praha

Publikační systém: web2.cz

e-mail:

Copyright: Jan Bretl 2016-2025

Vinarnik.cz
Partnerské projekty:
  • ČMS
  • Marketér roku
  • Projekty ČMS
    • Britz Consulting
    • Kávový catering
    • Česká rybí restaurace
    • Triton Restaurant